NO WASTING TIME!

Mendamba UN yang Jujur

OPINI | Dimuat di Jurnal Nasional pada Senin 18 April 2011

Sertifikasi Otomatis Cetak Guru Profesional?

Dimuat di Harian Solopos pada Selasa 4 Nopember 2008

Wajah Bopeng Pendidikan Kita

Refleksi Hardiknas

Kaji Ulang Ujian Nasional

Dimuat di Jurnal Nasional pada Sabtu 11 Mei 2013

Setelah RSBI dibubarkan

OPINI | Sutrisno, Guru SMPN 1 Wonogiri

Saturday, August 19, 2017

KETAMAN ASMARA

KETAMAN ASMORO

Saben wayah lingsir wengi
Mripat iki ora biso turu
Tansah kelingan sliramu
Wong ayu kang dadi pepujanku

Bingung rasane atiku
Arep sambat nanging karo sopo
Nyatane ora kuwowo
Nyesake atiku sansoyo nelongso

Wis tak lali-lali
Malah sansoyo kelingan
Nganti tekan mbesok kapan nggonku
Mendem ora biso turu

Opo iki sing jenenge
Wong kang lagi ke taman asmoro
Prasasat ra biso lali
Esuk awan bengi tansah mbedo ati

LUNGSET

LUNGSET (JOWO)

Tak sawang photo iki.
Naliko sliramu medhot janji.
Salah neng endi, roso tresna iki.
Lungset bathin iki.

*
Jane aku salah opo.
Neng ati raono wong liyo.
Roso tresno iki tak simpen neng dodo.
Tresno oh tresno, kowe balio.

**
Weruho aku kelara.
Merga janjimu uwis musna.
Weruha aku kelara.
Tapi sliramu ra krasa.
Medhot janji lan tresna.

*
**
**